En guide för att hitta rätt mobilabonnemang i Sverige

Vi alla äger nog en telefon så här dags. Detta innebär också att du med största sannolikhet har ett mobilabonnemang. Frågan vi dock borde ställa oss själva är, har jag verkligen bästa möjliga mobilabonnemang utifrån mina behov och mina förutsättningar? 

Vi har alla olika liv och våra förutsättningar är såklart olika, men poängen är att det finns något för alla där ute. Den här artikeln kommer redogöra för några viktiga detaljer man bör tänka på när man letar sitt ideala mobilabonnemang. Vi kommer också ge er några korta exempel på vad olika mobilabonnemang erbjuder för att ge er en idé. 

Täckningen

Det fundamentala med mobiltelefoner är såklart att man ska kunna ringa med dem, och för att göra detta krävs det att man har bra täckning. Om man bor i en tätbefolkat storstad är detta nödvändigtvis inte ett lika stort problem. Bor man däremot i utkanten av en stad eller högre upp i landet är detta en viktig faktor att tänka på. 

Täckningen påverkar samtalskvaliten och gör det möjligt att samtal når fram. Innan du väljer ett abonnemang, jämför täckningskartan mellan de största leverantörerna och se efter hur täckningen ser ut där du håller hus. 

Mobildata och Surf

Surf är en annan viktig faktor som kan vara avgörande när du väljer ditt abonnemang, det kan handla om att du reser mycket och är i behov av konstant uppkoppling, eller att du använder dig av surf för nöjes skull. Oavsett vad anledningen är så det klokt att jämföra de olika abonnemangen och hur mycket surf du får för ett särskilt månadspris. 

De riktmärke som brukar användas är att fem gigabyte (GB), räcker till videoklipp i tio timmar, 50 timmar musik streaming eller 80 timmar av surfande på nätet. Glöm inte att koll om abonnemanget tillåter dig att spara oanvänd surf och samla på den. 

Vad är din budget?

Din budget är förmodligen en av de avgörande faktorerna till vilket mobilabonnemang du kommer att välja. Om du har ett fast arbete som kräver mycket resande och så vidare kanske du siktar in dig ett dyrare abonnemang med större täckning, och obegränsad surf. Medan studenter kanske fokusera på att hitta ett abonnemang med en billig månadskostnad och en lagom mängd surf.
Några exempel

Avslutningsvis så vill vi ge några exempel: 


+ Vimla – ett lågpris alternativ passande studenter.

+ Hallon – ett till lågpris alternativ passande för studenter

+ Telia – Populärast just nu, men dyrare än många (gratis surf på sociala medier)

+ Tele2 – Passar familjer som vill koppla ihop flera abonnemang

Lämna en kommentar