Primagaz är ensamma med grönare gas i Skandinavien

Sponsored Article

Allt fler företag har börjat inse hur viktigt det är att vi tänker mer på att ta hand om vår miljö och därmed söka efter olika lösningar. Primagaz, som är en del av SHV Energy, är de enda på marknaden i Skandinavien som kan erbjuda grönare gas.

SHV Energy är ett stort energibolag som idag har över 30 miljoner kunder, fördelade på 25 olika länder. De hade därmed redan lång erfarenhet av sin bransch när de födde fram företaget Primagaz, som idag är ensamma i Skandinavien om att sälja grönare gasol. Denna släpper ut mer än 70 % mindre koldioxid än vad vanlig gasol gör.

Primagaz erbjuder lösningar till både företag och privatkunder, och har gjort det så enkelt som möjligt för alla sina kunder när de ska byta till deras grönare gas. Till exempel så behöver ingen byta ut den utrustning som de använder sig av i dagsläget. Det är bara att fylla på med gasol i deras vanliga gasoltub eller annan behållare.

Det är inte bara företag som har ett ansvar för att vara medvetna om hur vi använder energi, utan även privatpersoner har en roll att spela för att ta hand om vår miljö på bästa möjliga sätt. Detta är naturligtvis bara första steget mot en grönare framtid. Det finns många andra möjligheter som kan ge oss större kontroll över vårt koldioxidavtryck, men några steg i taget kan vi göra skillnad.

 

Vanliga frågor.

Det kan vara ett svårt ämne att fördjupa sig i eller så är man helt enkelt inte tillräckligt intresserad att ägna din tid åt att undersöka. Därför kommer här några svar på några av de vanligaste frågorna om l.

Vad är BioGasol?

Det är så kallad grönare gas, som är tillverkat av 100% hållbar biomassa. Vilket kommer från livsmedelsindustrins avfall, samt vegetabiliska oljor.

Vad betyder LPG?

LPG är en förkortning för Liquified Petroleum Gas och är detsamma som gasol, men kan ibland även benämnas som motorgas.

Vem producerar gasol åt Primagaz?

I Rotterdam finns en stor produktionsenhet som är specialbyggd, som ägs av Neste, och här produceras den gasol som Primagaz säljer.

Kan jag enkelt få tag på LPG i min närhet?

Det går att fylla på både nya och gamla versioner av gasoltub på Circle Ks stationer.

Kan jag använda mig av LPG på samma sätt som jag brukar med min gasoltub på terrassen?

Ja, det är i princip samma sak. Med undantaget att LPG är mer miljövänlig. Använd den till grillen, terassvärmaren, husvagnen, stugan och till och med till att få bort ogräs i trädgården.

Lämna en kommentar